Пловдивският апелативен съд потвърди определението на  Окръжен съд-Пловдив с което

...
Пловдивският апелативен съд потвърди определението на  Окръжен съд-Пловдив с което
Коментари Харесай

Пловдивският съд строг спрямо четиримата, хванати с много марихуана

Пловдивският апелативен съд удостовери определението на  Окръжен съд-Пловдив с което са взети най-тежките ограничения за неотклонение " задържане  под стража “ по отношение на четирима мъже с букви А.К., Н.С., Г.Н. и Й.К. Те са упрекнати, че в съучастничество са  държали  високорисково вещество - 3.5 кг марихуана. Наркотикът е открит в  раницата на  единия от четиримата при полицейска интервенция в село Радиново извършена на 4 август. Според прокуратурата уредник на доставката е 20-годишният А.К. от Брани поле, който по данни от полицията купувал веднъж месечно марихуана от Петрич. 

За приемането на пратката и превозването й до Пловдив употребявал подставени лица против възнаграждение. В случая заречен 300 лв. на Г.Н. от Белащица, с цел да докара опиата. Преди това уговорил  подсъдимия Й.К. от петричко село Първомай да му достави на несъмнено място 3.5 кг марихуана. На 4 август Й.К. докарал в раница марихуаната и я предал на Г.Н., който я транспортирал до Пловдив с мотоциклет “Ямаха “.  А.К. и спътника му Н.С.  ескортирали с автомобил мотоциклета до залавянето им. Обвиняемите са следени от полицията повече седмица.

Апелативният съд одобри, че има задоволително данни, че арестуваните са направили закононарушението, в което са упрекнати. Предвид характера на действието магистратите считат, че има заплаха четиримата да извършат  престъпление, защото двама от тях са съдени и са хванати в изпитателния период да транспортират опиати. За закононарушението в което са упрекнати законът планува от  2 до 8 години отнемане от независимост. Определението на Апелативния съд е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР